U bent hier:
Homepage
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Welkom

Welkom op de homepage van www.advocaat-bemiddelaar.be.
Deze site is een initiatief van Advocatenkantoor Arvid De Smet te Assenede.

Op deze website vindt men informatie over bemiddeling (of mediatie) in het algemeen, over bemiddelaars, over de bemiddelingsprocedure en de voordelen om een advocaat als bemiddelaar aan te stellen.

Je kunt er ook antwoorden vinden op de meest gestelde vragen over bemiddeling. Je vindt hier ook wetteksten, praktische voorbeelden en modellen die gebruikt worden in bemiddeling.

Verder op deze site kun je concrete vragen stellen via het Web en e-mail. Eenvoudige vragen worden in de mate van het mogelijke gratis beantwoord.

Profiel

De advocaat-bemiddelaar : Mr. Arvid M.J.A. De Smet studeerde rechten aan de Universiteit Gent en behaalde zijn diploma als licenciaat in de Rechten in 1996. Advocaat De Smet werd ingeschreven op het tableau van de Balie te Gent in 1999, na eerst als advocaat-stagiair gewerkt te hebben gedurende een periode van drie jaar.

Sedert 2000 is Mr. De Smet gebeten door bemiddeling (ook mediatie genoemd) als valabel alternatief voor een gerechtelijke behandeling van geschillen.

Reeds sedert 2001 werd in de praktijk van Mr. De Smet aan bemiddeling gedaan. (nog voordat bemiddeling in een wettelijk kader werd gegoten)

Hij geeft voordrachten over bemiddeling in zakelijke geschillen, verzorgt presentaties over bemiddeling in het algemeen, volgde in 2005 een multidisciplinaire opleiding als bemiddelaar in familiezaken verzorgd door de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen en het Vormingscentrum VCOK.

Hij publiceerde reeds een aantal bijdragen over commerciële bemiddeling, gaf en geeft als lector voordrachten omtrent een waaier aan juridische onderwerpen, zoals (internationele) contracten, slechte betalers, erfrechten, relatieproblemen, huurrecht, ...

Mr. De Smet is erelid van de Vlaamse vereniging voor familiale bemiddeling (bemiddeling vzw).

Naast deze site kon men eerder al Mr. De Smet op het internet terugvinden onder www.advokatuur.be .

Het kantoor is gelegen te Assenede, aan de Belgisch-Nederlandse grens, is goed bereikbaar met de wagen of het openbaar vervoer en is gehuisvest in een landelijke villa met ruime parkeermogelijkheid.

Cliënten worden ontvangen enkel na voorafgaande afspraak via telefoon +32 9 344 45 46 of via email op adesmet@ius.eu .

Mr. De Smet behoort tot het tableau van de Orde van Advocaten te Gent , dat op zijn beurt deel uitmaakt van de Orde van Vlaamse Balies .

Mr. Arvid De Smet werd in 2005 erkend door de Federale Bemiddelingscommissie als bemiddelaar in familiezaken en als bemiddelaar in burgerlijke- en handelszaken.

Gelet op de Europese regelgeving kunnen wij in de ganse Europese Unie optreden als advocaat of als bemiddelaar.